Contact

Angst

Bang zijn bij de tandarts is niet ongewoon. Ongeveer tachtig procent van de mensen is min of meer angstig bij de tandarts, vijf tot zeven procent is heel erg bang.

Mensen die heel bang zijn durven soms helemaal niet meer naar de tandarts te gaan. Omdat ze vaak lang niet meer zijn gegaan, zijn ze nog banger om weer wel te gaan: misschien hebben ze in de tussentijd wel gaatjes gekregen, of hebben ze zelfs al pijn…

Als iemand eenmaal bang is, is er een kans dat hij steeds banger wordt bij een bezoek aan de tandarts. Dit kan gepaard gaan met allerlei onprettige sensaties (hartkloppingen, duizeligheid, trillen) die het gevoel van angst versterken. Gelukkig kan er veel worden gedaan om het gevoel van angst terug te dringen.

Onze tandartsen hebben extra aandacht voor angstige patiënten. Dit komt er in de praktijk onder andere op neer dat er meer tijd wordt uitgetrokken voor een behandeling, dat van tevoren goed wordt verteld wat er gaat gebeuren en hoe lang het duurt. Daarnaast hebben wij ervaring met diverse therapieën die kunnen helpen om toch een behandeling te ondergaan.

Wij zijn er trots op dat wij vele patiënten, ondanks hun angst voor de tandarts, toch op hun gemak weten te stellen!