Contact
|
Behandelingen

Behandelingen

Tandartspraktijk ’t Pakhuis Hoorn biedt volledige mondzorg volgens de laatste technieken onder één dak:

  • Algemene tandheelkunde
  • Mondhygiëne
  • Kleine (kaak-)chirurgische behandelingen
  • Orthodontie (Invisalign)
  • Implantologie (bijvoorbeeld klik-gebitten)

Invisalign

Invisalign corrigeert het gebit met behulp van een aantal haast onzichtbare, uitneembare plastic hoesjes (aligners) die op maat worden gemaakt. Doordat deze aligners elke twee weken worden vervangen, verschuiven de tanden – beetje bij beetje, geleidelijk naar de gewenste eindstand. Comfortabel, transparant en uitneembaar – Invisalign verandert uw lach zonder uw leven op zijn kop te zetten.

Het grote voordeel van Invisalign is dat het gebit perfect gecorrigeerd wordt zonder dat de omgeving ziet dat u een beugel draagt.

Met onze digitale mondscanner kunnen we u eenvoudig het te bereiken resultaat van de beugel laten zien. Voor ingeschreven patiënten wordt deze scan kosteloos en vrijblijvend uitgevoerd.

Implantologie

Indien u één, meerdere of alle tanden of kiezen verloren heeft, kunt u één of meerdere implantaten laten plaatsen.

Een implantaat vervangt de ontbrekende tand of kies zonder dat andere tanden of kiezen bij de oplossing van het probleem worden betrokken. Doordat een implantaat bovendien niet alleen de tand of kies vervangt, maar ook de wortel wordt voldoende druk op het kaakbot gegeven zodat deze niet slinkt.

De contour van de kaak en het tandvlees blijven daardoor beter intact. Het resultaat ziet er natuurlijk uit en voelt als uw eigen tand.

Nieuwste technieken

Bij tandartspraktijk ’t Pakhuis wordt gewerkt met moderne apparatuur en volgens de nieuwste technieken. Zo kunnen wij naast de ‘normale’ röntgenopnames ook een kaakoverzichtsfoto (OPT) maken waarop de gehele kaak, inclusfie kaakgewrichten, te zien is.

Bij het vervaardigen van protheses, kronen en bruggen, implantaten en onzichtbare beugels (Invisalign) maken wij gebruik van een scanner die een digitale scan maakt van het gebit. Hierdoor is gips happen in veel gevallen niet meer nodig; bovendien is een afdruk met deze scanner altijd in één keer goed.

Angst

Bang zijn bij de tandarts is niet ongewoon. Ongeveer tachtig procent van de mensen is min of meer angstig bij de tandarts, vijf tot zeven procent is heel erg bang.

Mensen die heel bang zijn durven soms helemaal niet meer naar de tandarts te gaan. Omdat ze vaak lang niet meer zijn gegaan, zijn ze nog banger om weer wel te gaan: misschien hebben ze in de tussentijd wel gaatjes gekregen, of hebben ze zelfs al pijn…

Als iemand eenmaal bang is, is er een kans dat hij steeds banger wordt bij een bezoek aan de tandarts. Dit kan gepaard gaan met allerlei onprettige sensaties (hartkloppingen, duizeligheid, trillen) die het gevoel van angst versterken. Gelukkig kan er veel worden gedaan om het gevoel van angst terug te dringen.

Onze tandartsen hebben extra aandacht voor angstige patiënten. Dit komt er in de praktijk onder andere op neer dat er meer tijd wordt uitgetrokken voor een behandeling, dat vantevoren goed wordt verteld wat er gaat gebeuren en hoe lang het duurt. Daarnaast hebben wij ervaring met diverse therapieën die kunnen helpen om toch een behandeling te ondergaan.

Wij zijn er trots op dat wij vele patiënten, ondanks hun angst voor de tandarts, toch op hun gemak weten te stellen!